Rover Tourer 1998: stationair probleem loopt op of blijft hangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Bij het starten begint het probleem al, moet nu bij een koude motor gas bij geven wat eerder nooit nodig was(met warme motor geen probleem).
Als de motor eventjes loopt gaat het stationair naar ong. 2000 tpm.
Geef je iets gas gaat hij zelfs naar 3500 tpm.
Dit gebeurt zowel op gas als op benzine, ik heb het vermoeden dat het aan de stappenmotor ligt want als ik de slang tussen de stappenmotor en het gasklephuis dichtdruk zakt het toerental weer iets.
Heeft iemand ook zoiets meegemaakt of herkent iemand het probleem????
Het is een Koltec gas installatie

mtr400

Geplaatst door mtr400 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover Tourer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michaelf (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan stappenmotor zijn maar kan ook gasklephuis zijn zeker als je er een van plastiek hebt deze blijft dan hangen op de gasas. Probeer eerst eens je stappenmotor te resetten. Dit doe je door het contact aan te zetten dan gaspedaal 5 maal in te drukken 20 seconden te wachten en dan contact af.

grt Michael

Schoen (0), 17 jaar geleden

Als het de gasklep zou blijven hangen dan gebeurd dat alleen als je lang hebt gereden en dan nog een tijdje in de stad gaat rijden, dus er zal niks mis mee zijn. Ik vermoed dat de stelschroef niet meer goed staat. Ik heb daar een tijdje mee zitten rommelen en het viel me op dat als ik de schroef te ver draaide, zodat de gasklep verder open staat hij ineens van 1000 naar 2000 rpm ging. Ik zou eens proberen door dat opnieuw af te stellen. Opnieuw inleren zal ook goed kunnen helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover Tourer of stel zelf een nieuwe vraag.