Rover 400: Stuurbekrachtingspomp vervangen, maar nu start de motor niet mee

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 420

Mijn stuurbekrachtingpomp lekte olie, dus heb ik hem vervangen, dynamo verwijderd om bij de pomp te kunnen, pomp vervangen, dynamo teruggeplaatst, maar nu wil de motor niet meer starten, startmotor draait goed, accu goed, kan dit met de startonderbreking te maken hebben? (origineel Rover alarm, geen chip in sleutel)

th reuvers

Geplaatst door th reuvers (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je met je gesleutel niet ergens iets losgenomen (per ongeluk of expres)? Loop dit alles na. Kijk in de buurt waar je hebt gesleuteld of er daar iets losligt.
Stuurolie pomp staat los van het starten.

th reuvers (0), 11 jaar geleden

Ik heb alles nagekeken, maar er liggen geen losse stekkers of kabels in de buurt van de pomp, ook geen schroefjes of andere onderdelen overgehouden na het sleutelen, de multiriem lag niet goed(scheef) nadat ik de dynamo verwijderd had, deze heb ik goed gelegd

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Tijdens het starten een (rood) lampje zichtbaar op dashboard?
Zo nee, dan brandstoftoevoer controleren.
Timing goed?
Stekkers goed terugbevestigd.?

th reuvers (0), 11 jaar geleden

Brandstoftoevoer is goed, welk rood lampje bedoel je, alarm, accu, olie? alles brand wanneer ik het contact aanzet, wanneer ik probeer te starten gaan alle lampjes uit, alle stekkers welke ik los gehaalt heb zitten goed, aan de timing is niets veranderd, distrubutieriem zit nog steeds hetzelfde, deze is volledig afgeschermd met een kap, deze kan dus niet verschoven zijn, dus de timing moet nog steeds goed zijn. het is trouwens een 2.0 diesel, na de pomp vervangen te hebben, gestart en toen liep de motor een minuutje of zo, daarna sloeg hij af en krijg ik hem niet meer an de praat

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

komt er diesel op de verstuivers?

th reuvers (0), 11 jaar geleden

Ja, de verstuivers krjgen ook desel

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Dan timing controleren, en ja, die zit onder een afschermkap/ deksel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.