Rover 400: Motor word heet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 si

Hallo ik heb een rover 420 si en heb een probleem met de motor, als ik een kwartiertje rij word de motor ontzettend heet, de warmte komt door de blowers heen en als ik hem op koud zet dan blaast hij alleen hete lucht. (ik zweet me kapot dan) Maar me temperatuur blijft netjes staan onder de helft en vandaag na een uur rijden liep De motor op 2000 toeren als ik stil stond, dus ik ging de snelweg op en na een paar minuten gereden te hebben
was hij ietwa afgekoeld. Me fan slaat wel aan, maar hij blijft heet me motor Weet misschien iemmand het probleem?

Walter010

Geplaatst door Walter010 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je de kachel op koud zet dan moet ie gewoon koude lucht blazen ook al zal de motor koken dat staat er los van.
Motor die ineens 2000 toeren gaat draaien heeft een ander probleem, miss een sensor defekt?
Word de motor zelf heet dus de koelvloeistof of is het alleen het interieur waar we het over hebben?
Als fan aanslaat en ook weer keurig uitgaat, de meter normale waarde aangeeft en verder nergen vloeistof uitgooit dan moet je het toch zoeken in het kachelcircuit.

Walter010 (0), 11 jaar geleden

Het gaat over de motor, die is gloeiendheet. Maar kijk als ik op de snelweg rijdt dan komt er wel koudere lucht door.me temperatuurmeter staat dan heel laag of zelfs soms op 0. Maar in de stad loopt ie wel op tot o.onder de helft, en vandaag reed ik wat langer in de stad. En me toeren ging omhoog, ik merkte dat als ik met meer snelheid reed me toerental omlaag ging.dus ik de snelweg op ff kijken of hij daadwerkelijk afkoelde en ja. toen ik erafging en stopte en in zijn vrij zette liep hij ineens weer rustig en normaal stationair.de warmte komt voornamelijk van de bak waar ik me olie in gooi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.