Rover 600: Temperatuur loopt op

Bouwjaar: 1996

Hallo ik heb hier een 620i Rover staan waarvan de temperatuur oploopt naar 100 graden na een rit van ongeveer 170 km dan moet er ongeveer 2 liter vloeistof bij en na ongeveer 170 km weer precies het zelfde ik heb de thermostaat vervangen de auto 2 uur laten lopen geen probleem zodra je weer gaat rijden krijg je het zelfde probleem weer motor loopt prima en geen water bij de olie.
Wie kent dit probleem??
mvg,
Hidde

Smits9314

Geplaatst door Smits9314 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

denk dat je cilinderkop een haarscheurtje heeft of je koppakking is kapot.
2 ltr koelvloeistof op 170 KM is wel heel veel.

mvg Reinder

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koelsysteem afpersen om te zien of je ergens lekkage hebt (inwendig/uitwendig.

Zie je niks aan de buitenkant lekken dan is het inwendig. Borrelt het water in je reservoir als de motor draait of ruikt het sterk naar uitlaatgas? Koppakking stuk. Produceert de auto veel witte damp uit de uitlaat? Idem.

Loop die dingen maar ff na..

Smits9314 (0), 18 jaar geleden

Ja het rservoir borrelt wel wat met draaiende motor ik zal er eerst een nieuwe koppakking tussen maken Reinder en Alex alvast bedankt jullie horen nog van me hoe het is afgelopen
mvg,
Hidde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.