Rover 600 Di: Losliggende ringen onder motorkap

Bouwjaar: 1995

Help!....;-)

Naast het motorblok (2 ltr. diesel) vond ik een tweetal ringen los op de distributieriem liggen (aan de linkerzijde van het blok dus). Ringen hebben een diameter van om en nabij een centimeter of 8 á 10, waarvan ik vermoed dat er één als pakking werkt (afgaande van de dikte van deze ring).

Het moterblok lekt niets, er gaan geen lampjes branden en ik merk geen verschil tijdens het rijden. Maar omdat het niet waarschijnlijk is dat die ringen voor jan doedel ergens gemonteerd waren, ben ik toch wel benieuwd waar ze horen.

Wie weet het?

P.S. Een werkplaatshandboek biedt natuurlijk uitkomst, maar die heb ik niet.

De Til

Geplaatst door De Til (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 600? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

meschien zijn ze achter gebleven na een eerdere reparatie.
en is de monteur die eraan gewerkt heeft ze vergeten weg te doen.

gr. Tinus

De Til (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken, maar gisteren werd duidelijk wat het was; de spanner van de V-snaar is gebroken. De ringen horen tussen 2 delen van deze spanner. De spanner moet vervangen worden. Door een gelukkig toeval bleef de snaar wel enigzins gespannen, zodat de accu normaal opgeladen werd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 600 of stel zelf een nieuwe vraag.