Rover 400: Tik in de ''motor'' help

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v Rover motor

Beste mensen,

ik heb sindskort een rover 416 si maar na enkele dagen rijden een tik in de motor.
naar mijn weten word het geluid telkens iets erger.

Het geluid komt ergens boven uit mijn blok zo te horen(klepstoters/spruitstuk), zodra ik hem start hoor je hem rusitg tikken, ook met wegrijden en overschakelen hoor je hem tikken.

Als ik afrem voor stoplichten hoor ik hem ook tikken.

Nu heb ik meerdere verhelen gelezen over, klepstoters, kantelende zuigers en spruitstukken aan toe..

Ik vraag me af of er meer rover rijders zijn met dit probleem en zo ja of iemand weet waar ik het precies moet zoeken.

Ik ben al langs de dealer geweest, die zegt dat het niet zo erg is en als het erger word ik terug moet komen ( hun standaard praatje zo een beetje), en het zou dan wel misschien een kantelende zuiger kunnen wezen zei die.(maar durfde ook niet met zekerheid te zeggen hoe en wat)

Nu ga ik vanmiddag bellen naar de verkoper maar die zal uiteindelijk wel lak hebben aan mij...dus zit ik hier nu dan met een mooie rover met een tik in de motor.... help mij

alvast bedankt

r400ver

Geplaatst door r400ver (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

VFR16V (0), 13 jaar geleden

Hallo!

Zit er nog genoeg olie in het blok?

pantah (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat het belangrijk is dat je eerst goed te weten komt van waar het getik komt. Je kan hiervoor een simpele schroevendraaier gebruiken die je tegen de motor zet en waar je je oor tegen zet. Nu kunnen resonanties je wel op een dwaalspoor brengen, maar je zal toch wel al duidelijk kunnen uitmaken van welke kant of op welke hoogte het geluid het sterkst hoorbaar is. Bouwt het getik zich gelijkmatig op met het toerental? Is het een regelmatig getik? Luider of net stiller bij koude of warme motor?
Zet die kantelende zuiger in elk geval maar uit je hoofd, want als je zuigers al zoveel speling hebben dat ze aan het kantelen gaan, dan zou je motor al meer olie moeten verbruiken dan benzine. Het kan net zo goed een riem zijn die ergens tegenaan slaat. Dus eerst goed naar de precieze plaats des onheils zoeken is mijn advies.

ed1973 (0), 13 jaar geleden

ik heb dezelfde auto alleen uit 1995 met hetzelfde probleem ben hiermee bij een rover mg specialist geweest deze heeft er naar geluisterd en gekeken deze kwam tot de conclusie dat het een kantelende zuiger is (een probleem wat bekend is bij rover)
dit is onderzocht en komt over het algemeen veelvuldig voor bij 1400 en 1600 motoren.
volgens hem kan dit geen kwaad (hoogstens zeer irriterend geluid)maar geen schade tot gevolg.

heb verder geen problemen met inhouden,stotteren,cq slecht lopen

P.S deze specialist krijgt mensen uit het hele land over de vloer vanwege zijn voorliefde voor en expertise in deze autos kom al 4jaar bij hem altyd goed geholpen

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=r400ver]Beste mensen,

ik heb sindskort een rover 416 si maar na enkele dagen rijden een tik in de motor.
naar mijn weten word het geluid telkens iets erger.[/quote]
zsm melden bij de verkoper van de auto. Weet niet hoeveel garantie je er op hebt en of je hem particulier of bij een dealer vandaan hebt, maar voor mijn gevoel is het in ieder geval een verborgen gebrek en dus reden om de koop terug te draaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.