Rover Rover 45: Verlichting aanhangwagen

Bouwjaar: 2000

Vandaag een 2dehands aanhanger gekocht. Voor koop uiteraard verlichting nog even gecontroleerd (knipper- en remlichten) en ok.

Maar dan: het wordt donker en ik doe mijn lichten aan. Resultaat: controlelampje van knipperlicht links gaat aan en niet uit; zowel op aanhanger als auto brandt dat licht inderdaad. Knipperlicht werkt nu alleen rechts (links dus alleen als ik mijn verlichting uit doe). De rest van de verlichting van de aanhanger incl kentekenverlichting brandt niet.

Behalve een leer voor de volgende keer, waar kan ik beginnen met de oplossing van dit probleem? Ik heb geen twee linkerhanden maar zoiets nog nooit gedaan. Hoe hoort alles aangesloten te zijn? Waarom werkt alles prima als mijn lichten uit zijn?

Rien Bijl

Geplaatst door Rien Bijl , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

ccq.be, 19 jaar geleden

Uw lichten zorgen voor een vals contact, dit kan gebeuren door wat vocht of een gebogen kabel. Ik persoonlijk zou beginnen met het nakijken van de stekker. Eerst los maken en doormeten met ohm-meter dat deze punten al geen onderling contact geven. Indien deze goed is dan moet je de kleurcode van de bekabeling ontcijferen door de lampen open te vijzen en zien welke draadkleur welke lamp voedt. Daarna moet je uw stekker van de wagen uitmeten met een V-meter om te zien welke pen dient voor welke lamp aan te sturen en een schema van tekenen. Daarna moet je de draad van de juiste lamp op de juiste pen in de stekker plaatsen. Zo weet je dat de aansluiting correct is met uw stekker.

Indien dit nog niet werkt dan denk ik dat je de bekabeling zal moeten vervangen.

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 45 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.