Rover Rover 75 2.0 CDT: Wagen draait stationair onregelmatig en trek niet goed op

Bouwjaar: 2005

Kan de ooorzaak voor het onregelmatig stationair draaien een slechte luchtmassameter zijn? Bij het indrukken van het gaspedaal reageert de motor meestal niet of niet direct. Plots springt de motor wel naar een hoger toerental. Kan je de luchtmassameter zelf vervangen of moet je hiervoor naar de garage? Door problemen met mijn dealer doe ik het onderhoud van de wagen zelf. Is het soms ook mogelijk dat de bougies niet meer goed zijn?

Piet8982

Geplaatst door Piet8982 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Victor11769 (0), 18 jaar geleden

zou kunnen. Luchtmassameter kan je zelf vervangen maar is niet goedkoop. Je zou er ff 1tje kunnen lenen van iemand om te zien of dit t is.

Een diesel heeft geen bougies. Wel gloeibougies maar dat heeft hier niets mee te maken

Piet8982 (0), 18 jaar geleden

Mijn probleem is opgelost. Na controle bleek het niet te gaan om een een defecte luchtmassameter. Was gewoon een slechte injector. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een vuiltje of water in de gasolie. De injector is inmiddels vervangen en alles is OK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.