Saab 9000: Aircopomp controleren bij een ACC terwijl het buiten niet warm g

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Misschien een vreemde vraag, maar ik heb de keus uit twee Saab 9000's, allebei met ACC van de ene weet ik dat de airco werkt (volgens de particuliere verkoper) van de andere weet ik het nog niet. Maar bij mijn Escort was het zo dat de HANDMATIGE airco niet werkte bij buitentemperaturen onder de 6 graden Celsius, maar die deed het dus wel en was makkelijk te controleren. A/C knop indrukken en je hoorde en voelde wanneer de magneet inkoppelde.
Bij een ACC ligt dat denk ik wat moeilijker, zit er een knop op een Saab ACC, om de airco als een handmatige airco te laten functioneren?Ik heb wel gezien dat er een hoop knopjes (vanaf een foto) op zitten, alleen die ene met een ijskristalletje zie ik niet. Ik zie er wel eentje zitten, die ik niet thuis kan brengen en die zit uiterst rechts op de derde plek van boven naar beneden (http://www.swedishwrench.com/saab_ACC_pa...
Ik wil volgende week naar die andere auto gaan kijken, maar dan is het waarschijnlijk niet warm genoeg voor de ACC om te denken, laat ik de airco er maar eens bij zetten om het interieur af te koelen, als het al warmer is in de auto dan de ingestelde temperatuur en dat hij dan gewoon koudere buitenlucht naar binnenlaat om te koelen in plaats van aircolucht. Op die manier kan ik dus niet controleren of de airco werkt.
Iemand een oplossing?

Knientje

Geplaatst door Knientje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Systeem manipuleren, kan door warmte aan te voeren (vuurtje stoken onder de auto).

Met een haar fhön warme lucht blazen naar de luchtinlaat, indien interieurfilter aanwezig even verwijderen.

Knientje (0), 14 jaar geleden

aha, maar een emailtje deed ook al wonderen, werkt niet, dus die wordt het niet

enne ik wilde niet testen waar het vlampunt van benzine ligt (daar heb ik al ervaring mee met een lekkende carburateur van een buitenboordmotor en een bougie die niet bleef zitten in zijn gat bij het trekken aan het startkoord, maar wel vonk gaf op dat moment :-( ) en je hoeft daarvoor dus nog niet eens een serieus vuurtje te stoken, een vonkje is genoeg, fikken doet het zo.

Toch bedankt voor het antwoord

Edit 29-10-2009 Inmiddels heb ik de auto gekocht en de airco is handmatig te overbruggen. Hij doet het dus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.