Saab 96L V4 1979: blokkade achteruitversnelling

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 68

Het contactslot van een Saab 96 wordt in- en uitgeschakeld door de versnellingshendel in zijn achteruit / in zijn vrij te zetten.
Nu wil de hendel niet terug naar zijn vrij en dus kan ik het contact niet aanzetten en de auto niet starten. Heb de gebruikelijke procedure toegepast, koppeling in, hendel in zijn vrij proberen te zetten, contact aanzetten, maar zonder resultaat. De hendel blijft geblokkeerd. Het koppelingsreservoir zit vol olie, geen lekkages.
Iemand een oplossing?
Lo Bouwens

lodewijk bouwens

Geplaatst door lodewijk bouwens , lid sinds 3 jaar geleden

4 Reacties

bertuslada PRO, 3 maanden geleden

heeft de auto lang stilgestaan?

lodewijk bouwens, 3 maanden geleden

Hij is ongeveer een maand niet gebruikt, ik ben hem aan het restaureren en had de accu los i.v.m. wat laswerk. Maar nu is de accu weer aangesloten (en helemaal opgeladen), echter met het genoemde resultaat.
Heel onhandig want hij moet vanmiddag naar een professionele lasser voor een meer serieuze reparatie aan de voorwielophanging. Die is gescheurd tijdens een rally door de vorige eigenaar. Gelukkig wordt de auto gehaald met een oprijwagen met een lier, dus opladen met ingetrapte koppeling.

lodewijk bouwens, 3 maanden geleden

Probleem is opgelost. De monteur van de garage had hem 1, 2, 3 los.

Beste antwoord, geplaatst door lodewijk bouwens, 3 maanden geleden

De monteur van de garage ontdekte dat ik had geprobeerd de sleutel van de tankdop als contactsleutel te gebruiken. Stom stom stom! Met de contactsleutel was en is het geen enkel probleem om de versnellingshendel naar neutraal te zetten en het contact in te schakelen. Ongelooflijk dat ik zelf niet even de andere sleutel heb geprobeerd. Enfin, probleem was dus geen probleem en is opgelost. Dank voor de suggesties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 96L V4 of stel zelf een nieuwe vraag.