Saab 9-3: Cardan of lager versnellingsbak uitgesleten ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0l cabrio

Klant komt binnen met kloppend geluid links voor. Diagnose: Wiellager zeer slecht links voor, deze vervangen en al een stuk beter.
Nu zag ik dat de oliekeerring (waar cardan in zit) aan de versnellingsbak links lekte(motor hing onderkant volledig vol versnellingsbakolie. Toen ik de cardankop vast pakte kon deze redelijk heen en weer schudden. Wiellager defect is volgens mij ook te wijten aan het schudden van de cardan. Bij rijden hoor je soms de cardan nog kloppen.
Ik heb beide opgemeten . De binnendiameter v h lager in de versnellingsbak is 30 mm en van de buitendiameter vd cardan 27.22 mm.

Mijn vraag: Weet iemand wat deze waarden moeten zijn zodat ik weet of het de cardan is die afgesleten is of het lager in de versnellingsbak.
Komt dat vaker voor bij dit type versnellingsbak (handgeschakeld). Wie weet meer

Alvast bedankt

Bert

Mabeva

Geplaatst door Mabeva (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

aircotechniekdrenthe (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo ,ruimte op aandrijf assen is normaal vooral in koude toestand( ik heb er een met 350 op de klok als je die voeld denk je nou,nou maar b
lijft goed en is zelfs nog droog.
Aandrijfassen hebben wel eens een probleem,maar dit heeft niets met de vers.bak te maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.