Saab 900: Drie problemen met 900S van 1997

Bouwjaar: 1997

Over deze geweldige auto geen slecht woord, toch drie kleine probleempjes:
1)Er verdwijnen soms lijnen in de display van de SID3.
2)De benzinemeter geeft verkeerde waarden aan of soms niets?
3)De check engine gaat soms branden. Enkel als het buiten koud en vochtig is, na een flinke stoot benzine gaat het uit. Motor loopt normaal. Heb ook de indruk dat motor niet vlug genoeg op temperatuur komt.
Heeft iemand hiermee al ervaring?

Stefek

Geplaatst door Stefek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

palrob (0), 18 jaar geleden

Hoi Stefek,
over je eerste probleem is veel te doen. Zoek op Saabforum.nl maar eens op SID. Je zult verbaasd zijn over het aantal problemen met pixels. Er is een methode om dit te verhelpen, soms lukt het, vaak ook niet.
2e probleem kan te maken hebben met je vlotter. Geen bekend Saab probleem.
3e probleem, je zou hem even moeten laten uitlezen bij de dealer. Als je een storingscode hebt, kan ik je wat hints uit het werkplaatshandboek geven.

J.Lents (0), 18 jaar geleden

oxidatie van de contacten het bewerken ervan met contactspray kan helpen en misschien is het wel de luchtmassameter.

Stefek (0), 18 jaar geleden

Als ik de storingscode laat uitlezen geeft hij geen fout. Het lampje van de check engine gaat maar een minuutje branden. Als ik de motor afleg en de sleutel terug in de on-positie breng is het uit. Na een tijdje rijden gaat het weer branden. Dit fenomeen is enkel als het koud is(beneden 5 graden). De temperatuuraanduider zakt dan terug tot in het blauw en stijgt naar een normale temp als je voor een rood licht staat. (bij normale temp gaat de check engine uit) Ik ga eerst de thermostaat vervangen en dan verder kijken. Bedankt alvast voor de info.
Weet er ook iemand welke kontakten (hoeveel) ik dan zal moeten bewerken en insmeren met contactspray?

Leo6538 (0), 18 jaar geleden

Onder het dashbord aan de rechterkant van het binnenspartbord kapje weghalen en alle contacten insprayen. Onder de motor in het compartiment zijn ook enkele contacten die geoxideerd zijn. Ik heb het allemaal laten doen geen resultaat luchtmassameter laten vervangen en toen was het probleem verholpen. Mijn temp.meter blijft ook altijd koud alleen soms stijgt hij tot de helft. en niet eens altijd bij stiltstand kan ook tijdens filerijden. mIjn Saab ruidt nu weer super. Is ook weer sneller de mijne rijdt op gas.

leo saab (0) PRO, 17 jaar geleden

Stefek check ingine lampje kan gaan branden als de motor te koud blijft dit probleem komt bij koud weer natuurlijk alleen maar voor, dit komt vaak door de thermostaat die te vroeg open gaat. groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.