Saab 0: enginecheck

Bouwjaar: 2006

Hallo

Ik ben in het bezit van een Saab 9.3 t met een 2.0 motor erin met LPI installatie, nu gaat bij mij het enginechecklampje branden en heb hem uit laten lezen waar ze wisten te vermelden dat de eerste lambdasonde erg traag was, deze zit volgens mij als eerste uit op de uitlaat en dan zit er ook nog een tweede, de eerste is vervangen maar gaf geen resultaat, co2 gehalte is te hoog (2.5) en de lambdauitslag is 1.1 ondanks een nieuwe (universele) lambdasonde, is het mogelijk dat de tweede sonde ook stuk is want de eerste gaf niet echt resultaat ?
Wie o wie kan mij een antwoord geven??
Alvast bedankt voor de genomem moeite om dit probleem te lezen.

doerack

Geplaatst door doerack (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

dirk ik denk niet dat vervangen van de tweede helpt deze controleerd zover ik weet alleen of de eerste en de kat zijn werk doen.
werkt de eerste nu wel goed?
zitten er geen andere storingen in?

groetjes jan.

doerack (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan

Ik heb even een testje gedaan door de stekkers een voor een los te koppelen, als ik de eerste sondestekker los haal merk ik een verandering, als ik de tweede sondestekker los haal merk ik geen verandering dus lijkt mij dat de tweede sonde niet naar behoren werkt, alleen wat zo raar is is dat met de nieuwe eerste sonde bij het starten ik eerst tot 3000 toeren moet gaan en daarna loopt de auto goed terwijl ik dat dus daarvoor niet gehad heb.
Misschien moet ik originele sonde's kopen!!

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

je dirk of moet er iets in de bassis stand gezet worden ofd zo maar dat zal je bij een dealer moeten na vragen.

groetjes jan.

doerack (0), 17 jaar geleden

Vandaag maar weer de stukkende sonde teruggeplaatst want met een universele blijft hij de eerste minuut vreemd lopen net alsof hij op drie cilinders loopt en dan hoor je een tik en dan loopt hij weer goed, met de originele heb ik dat probleem niet dus ik heb er een besteld via de dealer, kost wel 2 maal zoveel als een universele maar dan weet je dat je goed zit.
Alleen een wachttijd van bijna een week voor een sonde is toch niet normaal lijkt mij er is er alleen 1 in utrecht beschikbaar dus we wachten maar af.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja dirk maar zoveel dealers zijn er niet en in verhouding rijden er niet zoveel als bijvoorbeeld van opel.

groetjes jan.

leo saab (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Dirk het co is wel erg hoog op gas, als het op benzine wel laag is dan denk ik aan een lekkende injector.
Gezien de auto van 2006 is dus vol in de garantie zit raad ik een universele lambasonde af en laat erbij een saab dealer naar kijken.Groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 0 of stel zelf een nieuwe vraag.