Saab 9-3: knop schakelpook vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Tid

Hoe krijg ik die knop van de schakelpook eraf, de oude is rot en draait door.
Het omhulsel heb ik eral af gekregen en dan heb ik die witte knop gezien maar hoe zit die op de stang bevestigt, niet draaien want dan heb ik plaats voor 2 extra versnellingen ( ik kan dus nu bijna 10 cm verder naar rechts gaan met de schakelpook )
Walter

walterke

Geplaatst door walterke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

leo saab (0) PRO, 14 jaar geleden

Knop moet er zo afkunnen het is een klem passing,zit deze te vast moet je het witte kunst stof doorzagen,heb je een raar gevoel in de pook is er dieper iets los.
groet Leo

walterke (0), 14 jaar geleden

Bedankt Leo

Maar kan het zijn dat ik met het vele wringen ergens iets verkeerd gedaan heb want mijn versnellingspook kan echt heel ver naar rechts,+/- 10 cm meer als vroeger.
Nu weet ik ook waarom ik die dremel gekocht heb.

Walter

leo saab (0) PRO, 14 jaar geleden

Er kan door hard trekken iets stuk gegaan zijn groet Leo

walterke (0), 14 jaar geleden

Hoera het probleem is opgelost.
Zoals Leo aangaf het is een passing met langsgroeven en dat kan klemmen , erratum dat klemt enorm, zoals ik al zij leve de dremel.
Alles overslijpen en oppassen met de veer om de ring terug te duwen.
Doe niet zoals ik gedaan heb en veel geweld gebruiken dan gaat het schakelrooster maar kapot en dat is echt niet handig.Als ik daar de oplossing voor heb zal ik die hier ook posten.

Verder kan ik alleen maar het orakel zijnde Leo SAAB bedanken voor de hulp.Trouwens nog een gelukkig nieuwjaar gewenst Leo.

Walter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.