Saab 900: Plots slecht lopende motor

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2l

Ik heb sinds mei een saab die volgens mij lang stil gestaan heeft en zodoende hij ging dan ook steeds beter lopen.
Enkele weken terug reed ik naar mijn werk (<5KM). Ik parkeer en hoor de auto in stationair slecht lopen.
Vermoedde ontsteking derhalve, bobine gechecked, bougies vervangen, verdeelkap+rotor vervangen, kabels bekeken etc. Bij het starten lijkt het of hij wel wil, maar hij komt niet aan de praat en ik ruik een sterke benzinelucht dus brandstoftoevoer lijkt mij niet het probleem.

Heeft een van jullie een idee wat dit kan veroorzaken?

hgvandenhooff

Geplaatst door hgvandenhooff (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leo saab (0) PRO, 15 jaar geleden

Hans als het een carburateur motor is kan de vlotternaald blijven hangen waardoor de motor te veel brandstof krijgt'controleer of de carburateur aan de onderkant nat is en controleer of de ontsteking een goede vonk geeft. gr Leo

hgvandenhooff (0), 15 jaar geleden

Leo, Bedankt voor de tips. Ik ben er uit. Ondanks dat ik een goede vonk leek te hebben bleken het toch de contactpuntjes te zijn. Heb deze woensdag als meest waarschijnlijke volgende stap in het foutonderzoek vervangen en daarna was het in 1 keer starten als vanouds. Heb de gehele ontsteking er maar uit gehaald tbv vervangen en alles schoongemaakt. Dat was wel nodig. Nogmaals dank en tot horens!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.