Saab 9-3: Ruit wisser interval en sproeiers werken soms niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Tid

Hallo,

ik heb hier een Saab 9-3 2.2 Tid van 2004 waarvan soms ineens de interval stand van de ruit wissers niet meer werkt. De wissers blijven dan ergens op de ruit stil staan. Ik kan dan de wissers wel weer terug naar beneden krijgn door de kollom schakelaar te bedienen en direct los te laten als de wissers onderin het raam zijn.

Op het moment dat dit probleem zich voor doet werkt tevens de regen sensor niet meer en ook de ruitsproeiers werken dan niet meer.

Al met al werkt het dus allemaal niet of wel. Het is altijd de combinatie van de interval-regen sensor EN de sproeiers die wel of niet werken.



Heeft er iemand enig idee?

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

ik ben er inmiddels achter wat het probleem veroorzaakte..

eerst het relais vervangen zonder resultaat, daarna kollom schakelaar uitgewisseld met andere auto, ook zonder resultaat. (let op bij uitwisselen met andere auto word de sleutel niet meer herkend ! ! !)

Uiteindelijk dan dus de wisser motor gewisseld met andere auto en toen was het probleem gevonden. De schakeling van de ruitsproeier gaat dus via de wisser motor.

Wellicht heeft er iemand iets aan deze info in de toekomst.

Gr Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.