Saab 9-5: ruitenwissers gaan niet in "vaanstand", ha

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0t

Helaas is de zomer in Nederland van dien aard dat ik de ruitenwissers weer regelmatig moet gebruiken, maar de wissers stoppen bij het uitzetten niet meer netjes onderin, maar in de positie waarin ze op dat ogenblik staan. Het maakt niet uit of ze op interval staan of continu wissen. Ik moet nu goed timen om ze onderin te laten stoppen. Wat kan er aan de hand zijn? Is het relais bij de stuurkolom defect? Wat denken jullie? Het gaat niet om het uitzetten van de auto, want dan weet ik dat ze in een vreemde positie kunnen blijven staan, maar ik wil gewoon het wissen stoppen, als je dat doet terwijl ze bovenaan staan bijvoorbeeld, dan maakt het motertje de slag af, en worden ze keurig beneden in de ruststand geparkeerd, maar nu stopt de wisser gelijk.

Roughneck

Geplaatst door Roughneck (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Roughneck (0), 12 jaar geleden

Toevoeging: in de intervalstand, gaan de wissers een stukje vooruit, dan blijft het stilstaan, dan gaat ie weer een stukje vooruit. Echt heel raar. Waar zit m dit nou in? Ik denk zelf niet aan het motertje, maar eerder in de aansturing hiervan. Maar waar word dit geregeld bij mijn Saab? Zit dit in het blok aan de voet van het wisserhendeltje, of zit er ergens onder de motorkap wat. Wie wijst me in de goede richting? Ik heb namelijk geen zin om dit blok te vervangen, om er dan achter te komen dat de storing nog steeds niet is opgelost..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.