Saab 9000: tcs lampje brandt

Bouwjaar: 1994

Hallo,
Wij hebben een probleem met een 9000 2.3 HPT. Hiervan gaat het lampje van het tcs gaat branden links op dashboard oranje als er stapvoets gereden word ±1200 rpm en het rempedaal reageerd hierop klokkend.
Ik ben al bij de lokale saab dealer geweest voor het uitlezen en konden geen communicatie vinden met het systeem. Ik heb de monteur om suggesties gevraagd wat het kon zijn. Hij zij dat het om een systeem ging wat te maken had met het electronische gaspedaal.
Het tcs was een systeem dat bovenop het abs gebeuren zat doorom zou ik de wielsensoren maar ff schoonmaken. Dat heb ik inmiddels gedaan en zelfs alle sensoren voorzien van extra massa´s aan de carosserie. Dat allemaal mocht niet baten. maar ik heb wel ondervonden als je het relais van het abs eruit haalt dat het weg is en dat de controlelampen anti-lock(oranje) en tcs-controle(rood) rechts op dashboard brandt!
Nadat het relais eruit is geweest springt het gaspedaal steeds in het link-home positie. En geeft steeds de storing gasklep sensor-A signaal niet logisch met onze bosch uitlees apparaat. En blijft het (rode)tcs-controle lamp branden

Heeft misschien iemand idee wat het kan zijn of enig suggesties?
M.V.G Raymond Hofsté

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Wij zijn met de auto niet veel opgeschoten met het probleem!
De regelventiel die op schutbord zoals op wielkuip lv zijn gecontroleerd deze functioneren naar behoren doorgemeten ze hebben beiden 28 ohm(werkplaatshandboek geeft aan 26-31 ohm) en ze lekken niet. Alle vacuumslangen zijn vervangen. Diverse malen uitgelezen met de tech en met isat tester kwamen meerdere malen niet in het systeem. Maar met de isat tester gaf hij eenmaal een interne storing aan volgens mij 9750 als ik me niet vergis. Deze code konden we niet traceren wat dat moest zijn en later na tevragen bleek het gasklep tezijn. Bosch-tester gaf aan dat de gasklep/pedaalsensor foutief signaal gaf. Pedaalsensor vervangen niets geholpen. De ATC computer vervangen wat onder de lv stoel ligt maar ook geen resultaat. Nu hebben we een ander gasklep besteld, wilde na navraag nog weleens vaak problemen geven. Want TCS is een heel ingewikkeld systeem het is bij op het ABS gebouwd dat maakt het juist lastig. Het TCS-systeem werkt samen met signalen gasklepstand/en wielsensoren-ABS. Het ABS apart uitgelezen gaf ook geen foutcodes. Ik hoop als iemand mij een sugestie kan geven van wat het kan zijn?
M.V.G Raymond

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Raymond het gasklep huis geeft wel eens problemen,ook de veiligheids klep en het vacuum klepje daar aan,deze zitten rechts tegen het schutboard, ook de doorvoer stekker aan het schutboard
geeft wel eens wat hoge weerstand,ik raad zeker aan om een extra massa te leggen aan de unit onder de linker stoel.groet Leo

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

hallo,
Bedankt voor je reactie leo. Maar ik heb gehoord dat deze mensen in het weekend een andere auto bij ons hebben gekocht.Er zat nogal een beetje werk aan deze saab. De kettingspanner van de balansassen moet ook vervangen worden.De motor heeft bij 197dkm complete kettingrevisie gehad(nu heeft hij 261dkm gelopen) en ze hebben bij de dealer de spanner van de balansassen vergeten of niet vervangen dat ze het niet nodig vonden. De bak moet erachterheen omdat de vliegwielkering ook lekt niet zo'n klein beetje ook. Ze vonden dat de reparatie niet meer waard was voor de auto. De auto word afgestoten naar de handel.
M.V.G Raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.