Saab 9000: koppelingspedaal blijft steken

Bouwjaar: 1993

Wie helpt mij?
Mijn koppelingspedaal blijft een stuk steken als ik hem induw, 't is een hydraulische koppelingspedaal mischien heeft 't daar iets mee te maken.
Hij schakelt nog goed maar 't wordt altijd erger en erger
alvast bedankt

kristof ford fiesta xr2i

Geplaatst door kristof ford fiesta xr2i (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Kristof als je geen olie verliest zit het probleem in de bovenste koppelingcilinder bij het pendaal je kan dan ook beter de leiding vervangen omdat het flex gedeelte hiervan vaak de oorzaak is van de problemen. groet leo

kristof ford fiesta xr2i (0), 18 jaar geleden

ok bedankt 't is vervangen alles werkt nu terug maar 't waren alle 2 pompen die lek waren, grote klus geweest hele versnellingsbak eruit moeten halen, maar nu blokkeert er soms een kardanas als ik linksafdraai een soort kloenk geluid?
de kogellagers steken nog op hun plaats verder zou ik niet weten wat 't probleem zou kunnen zijn
alvast bedankt

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Kristof,als je zeker weet dat je het kloenk geluid nooit hebt gehoord voor de koppeling reperatie moet het iets zijn wat niet goed vast is gezet,als een aandrijfas niet goed is gemonteerd ontstaat ook een trilling bij,accelereren in de hogere versnellingen,kloenk geluiden ontstaan ook wel eens in een veerschotel en in een verspringend wiellager dit is alleen hoorbaar tijdens in en uit parkeren,mischien heb je er wat aan.
Groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.