Saab 9000: trillen bij hoge snelheden

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 L 16v i

Geachte lezer,

Ik heb recent de voorbanden laten vervangen en laten uitlijnen. Desondanks gaat de auto boven de 120 km/u hinderlijk trillen, wat via het stuur goed voelbaar is. Het heeft niet te maken met het toerental van de motor, want bij intrappen van de koppeling op deze snelheid gaat het trillen gewoon door.
Weet iemand hoe dit zou kunnen komen?

Victor Postma

Geplaatst door Victor Postma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Treb (0), 17 jaar geleden

klinkt naar niet goed uitgelijnd. Bedoel je niet balanceren? Trilde de auto voor het vervangen van de banden ook al?

Victor Postma (0), 17 jaar geleden

Hoi Bert, kan kloppen wat je daar zegt. Zijn er nog andere oorzaken behalve het uitlijnen denkbaar? Is uitlijnen een tijdrovende klus of valt het mee? Hij trilde voor het vervangen op precies dezelfde wijze.

Treb (0), 17 jaar geleden

Om zelf te doen? Ben je wel even zoet mee, lijkt me. Het moet nauwkeurig gebeuren. (Als je de tijd hebt leuk om eens te proberen) Laten doen: 1/2 uurtje; kost zo'n 60 euro schat ik.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

uitlijnen heeft weinig met trillen te maken, uitlijnen zorgt voor juiste afslijting van de banden, met een goede wegligging tot gevolg.

trillen onstaat door onbalans.......je geeft aan met de oude banden zelfde verhaal, die banden zijn uit te sluiten.
kromme velg kan, kromme naaf, aandrijfas die niet lekker draait.

kortom veel factoren die dit kunnen veroorzaken, als je voorbanden mooi afslijten........ is het zonde geld om te gaan uitlijnen!!

en uitlijnen zelf doen??? als je de apparatuur er voor hebt ja dan kan het .....zonder apparatuur , aleen op het oog gaat dit niet goed komen!

Treb (0), 17 jaar geleden

Het zal wel kloppen wat Arie zegt, toch is uitlijnen bij mij ooit wel de oplossing geweest. Ik moet er wel bijzeggen dat het toen om een R4 ging.
Uitlijnen op het oog gaat inderdaad niet goedkomen, maar op een vlakke vloer met de nodige waterpasjes, lijntjes, touwtjes, latjes, loodlijntjes en streepjes op de vloer is het wel mogelijk. Zelf ben ik er echter ook nooit aan begonnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.