Seat Ibiza: 1.6 1f motor bij bepaalde motortemp loopt motor 500 rpm stat

Bouwjaar: 1996

auto liep constant 500 rpm stationair. en sloeg af en toe af bij het overschakelen van koudfase naar bedrijfstemp. motortemp. was ook niet goed. begonnen met de temp. sensor voor het motormanagement te vervangen. omdat hij ook niet verhoogd stat. liep. tevens thermostaat vervangen en voorverwarmingklep gecontroleerd op werking.
storingsgeheugen uitgelezen. storingscode nullastschakelaar, gasklepactuator en gaskleppositie sensor.
hierna overgegaan tot het vervangen van een compleet gasklephuis met stelmotor. probleem is voor 85% weg maar bij een bepaalde motortemp. loop auto nog even 500 rpm. dit doet hij steeds bij ongeveer dezelfde motortemp. na 1 keer gas geven loopt auto dan wel weer 900 rpm. wie weet er raad. ecu is ook al eens omgewisseld. hielp ook niet. storingscode's zijn nog steeds hetzelfde gebleven. draadbreuk kan ik niet constateren.

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

melle (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Aan de hand van jou gegevens is het volgens mij het motor regelapparaat of de stekker op het regelapparaat,deze zou ik eerst controleren en eventueel vervangen.
groeten,

m.voltman (0) PRO, 19 jaar geleden

dank je voor je reactie melle maar het motor regelapparaat is al eens uitgewisseld geweest met een goed lopende auto. tevens zijn de stekkerverbindingen al gecontroleerd en kan ik geen draadbreuk constateren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.