Seat Ibiza: slecht stationair, haperend accelereren .

Bouwjaar: 1995

Seat Ibiza 1.4cl 1995. Na het vervangen van uitlaatspruitstuk en lambda sensor heb ik last van slechte stationair en acceleratie.Heb ook de bougies al vervangen en die waren roetzwart ! Verder stinkt hij ongelofelijk naar benzine, zowel binnen als buiten. Als ik van boven in de carburateur kijk tijdens stationair draaien zie ik de benzine op de klep sproeien en ruikt het erg naar benzine. Als de motor eenmaal warm is loopt hij veel beter alleen nog wel een beetje benzine lucht. Iemand enig idee ?

dna2000

Geplaatst door dna2000 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marrewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

dat sproeien is normaal dat is de verstuiver/sproeier. waarschijnlijk zijn gewoon je bougiekabels niet goed meer. kijk eens in de chromen kappen van de kabels. zit hier groene aanslag op dan moet je ze vervangen.

maar waarvoor vervang je een uitlaatspruitstuk????

dna2000 (0), 19 jaar geleden

Ja dat klopt, er zit inderdaad wat lichte groene aanslag.Uitlaatspruitstuk was gescheurd en kwam niet meer door APK. Ga ff aan de slag met bougiekabels. Alvast bedankt !

dna2000 (0), 19 jaar geleden

De bougiekabels,verdeelkap en rotor zijn nu vervangen. Helaas geen enkele verbetering, loopt sputterend stationair en pikt niet op bij gasgeven. Iemand nog suggesties ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.