Seat Ibiza: Afslaan stationair (soms)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Ik heb met een ibiza van een kennis het probleem dat deze soms afslaat voor het stoplicht, zowel koude als warme motor. Ook tijdens het rijden schokt hij wel eens of valt heel even uit. Na uitlezen staan er steeds 2 fouten in het geheugen, de drosselklappesteller en de lehrlaufschalter. Het lijkt me sterk dat beide defect zijn, massaprobleem heb ik reeds uitgesloten. Iemand een idee? Lambdasonde is het ook niet, heb ik ook al uitgesloten door er een tijdje mee te rijden terwijl deze afgekoppeld was.

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Hij geeft dus aan dat de stationair-stelmotor niet goed werkt en in deze zit 'n stationaircontact. Die gaat idd. wel eens stuk. De 1e melding is 'n gevolg van de 2e. Stelmotor vervangen dus.

Gr.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, een vraagje nog, moet je daar nog iets aan instellen of is het een kwestie van vervangen en klaar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.