Seat Marbella: Afstellen ontsteking + contactpunten

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9

Hallo,

sinds kort heb ik een seat marbella gekocht. maar kwam met een probleem dat de contactpunten vervangen moesten worden dit heb ik dus gedaan, nu start de auto niet, er komt geen geluidje uit.

wat moet ik nu?
hoe moet ik de ontsteking afstellen op het vast tijdstip?

mvg, Sebastiaan

sebastiaannorbruis

Geplaatst door sebastiaannorbruis (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

start hij niet of slaat hij niet aan. heb je wel vonk op de bobine kabel, zoniet dan is er vast iets fout gehaan bij het monteren van de punten.

sebastiaannorbruis (0), 13 jaar geleden

Hij start wel maar slaat niet aan inderdaad, hoe wil ik kijken of ik een vonk op de bobine kabel? en als ik daar wel een vonk op heb wat moet ik dan?.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

de bobine kabel uit de verdeelkap halen en een cm van de massa houden en kijken of je vonk hebt tijdens starten

sebastiaannorbruis (0), 13 jaar geleden

oke dan ga ik dat maar even proberen, en als die wel vonkt waar moet ik het probleem dan zoeken? want moet er apart voor naar heerenveen omdat daar op dit moment de auto staat.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

maar liep hij voor je contactpunten verving wel , zo ja dan zal het wel de onsteking (contactpunten) zijn

sebastiaannorbruis (0), 13 jaar geleden

nee hij liep daarvoor ook niet, maar vandaar dat ik alles naloop. en als hij niet goed afgesteld staat hoort hij dan ook te vonken bij de bobine kabel als ik hem bij de massa houdt?

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja hij moet vonken, maarja krijgt hij benzine hoe is de verdelerkap rotor kabels bougie's compressie , succes we horen ervan

sebastiaannorbruis (0), 13 jaar geleden

oke dan loop ik dat morgen even na, de verdelerkap heb ik net nieuw gekocht en er precies erop gezet zoals de kabels erop zaten, bougie's,kabels, heb ik nog niet gecheckt en benzine ook niet. maar ik laat het weten als ik het gevonden heb.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sebastiaan hoe heb je die puntjes gemonteerd en afgesteld. Heb je gezien en gemeten of er echt wel spanning op staat en wordt onderbroken? Zolang je niet aan het huis heb gedraaid moet de motor met de vonk aan kunnen slaan. Vet de viekante nok wel in met wat kogellagervet. Succes.

sebastiaannorbruis (0), 13 jaar geleden

Hallo ik heb de puntjes erin gezet en op 0.4 mm afgesteld op de stand dat ie het meest open gaat als ik hem ronddraai. hoe kan ik zien of er echt spanning op staat en word onderbroken op de goedkoopste en makkelijkste manier? en het huis bedoel je daarmee het vliegwiel gedeelte, hier heb ik namelijk niet aangezeten alleen maar aan het gedeelte met rotor en contactpunten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.