Seat Alhambra: Airco Alhambra

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: ADY

Bij deze auto is de airco achteraf in 2001 door een Seat dealer ingebouwd. Overigens wel met originele Seat onderdelen. De handmatige temperatuurinstelling (middelste draaiknop) is hierbij vervangen door een electronische klimaatregeling (met digitale aanduiding). Hierin zit tevens de aan/uit schakelaar voor de airco. Gisteren is de airco bijgevuld (was helemaal leeg en deed het dus niet meer).
Probleem is nu dat de airco niet aanslaat als je deze met de schakelaar op het bedieningspaneel aanzet. Als er op de pomp rechtstreeks stroom wordt gezet slaat deze aan en werkt de airco prima. Het lijkt er dus op dat het relais dat de pomp aanstuurt geen stroom krijgt van het bedieningspaneel of dat het relais zelf stuk is.
Ben nog niet echt op zoek geweest maar maar vraag me wel af of iemand weet waar bij dergelijke achteraf ingebouwde systemen het relais voor de airco doorgaans gemonteerd wordt. Dat zou mijn speurtocht aanzienlijk vergemakkelijken.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Rob.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink

Geplaatst door dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost.
Van de importeur van het achteraf ingebouwde Climate Control Systeem (CoMeS) een schema gekregen.
Om een lang verhaal kort te maken: het relais wat de pomp aanstuurt was van het stekkerblok geschoten. Lag ergens los in het dasboard. Stekkerblok zit op een onmogelijke plek en dus heb ik de middenconsole moeten verwijderen om er bij te komen.
Alles werkt nu weer naar behoren.
Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.