Seat Ibiza: Airco / Climate control stopt na 30 minuten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130

Ik heb al geruime tijd een probleem met mijn airco. Er doen zich 2 verschillende problemen voor;

1: Airco stop met functioneren na 30 minuten, het voelt aan alsof hij overgaat op 'econ', dit laat hij echter niet zien. De enige manier om hem weer aan de praat krijgen is de auto opnieuw starten (ook sleutel uit contact).

2: Airco weigerd warme lucht te produceren, vooral 'sochtends is dit erg lastig, ramen condenseren. Heb de airco op de hoogste stand gezet maar hij blijft koude lucht blazen, soms duurt het tot 3 kwartier voordat ik iets van warme lucht voel.

In het verleden is de auto hiervoor bij de dealer geweest. de conclusie was dat de airco in error schiet omdat de audio installatie teveel stroom trekt (het heeft echter 3 jaar goed gewerkt). Het was destijds echter een lease auto dus ik ben niet in discussie gegaan. De audio is inmiddels niet meer ingebouwd maar het probleem blijft bestaan. Airco is door de dealer uitgelezen maar die zien geen errors.

Iemand een idee?

Sugoi

Geplaatst door Sugoi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt mij een probleem met 1 van de kachelstelmotoren,maar dan heb je wel een storing.

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

wat betreft het stoppen van de airco zul je de wagen toch even moeten laten uitlezen.. er zit vermoedelijk een storing in.

de temperatuur die niet warm wil worden zou goed kunnen komen door een defecte kachelklep.... (komt vaker voor)

en wat betreft de storingoplossing mbt de audio.. dit is mogelijk. als de dynamo het niet meer voldoende bij weet te laden dan gaat de wagen automatisch dingen uitschakelen zoals bv de achterruitverwarming en dus ook je airco.


mvg

Sugoi (0), 16 jaar geleden

Dank, dan zit er niets anders op dan hem weer bij de dealer inleveren. Vorige week was ik nog bij volkswagen en deze gaven weer dat er niets geks uit te lezen was. De kachelklep heb ik nog niet horen vallen dus wellicht ben ik weer een stukje verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.