Seat Ibiza: Airco springt zomaar aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: ALM

Hallo,

Ik heb sinds kort problemen met de airco in mijn Ibiza uit 2000. Die springt namelijk zomaar opeens aan. Soms in combinatie met de radio die weg valt. De buitentemperatuursensor die valt dan ook uit. Dan staat er dus bijvoorbeeld ipv 19.0 gewoon --.- De ene keer springt ie op vol blazen en de andere keer gewoon rustig blazen. De temperatuur laat ie gewoon staan. Heb de computer al uit laten lezen en die geeft geen storingen aan.
Uit frustratie heb ik al een x tegen de radio geslagen (ik had geen goede dag) maar door mijn onbenulligheid (ofzoiets) raakte ik het scherm ook met m'n hand dus die is nu ook niet meer helemaal 100%. Zou dus heel blij zijn als iemand hier een oplossing voor heeft!
Alvast bedankt in ieder geval!

Groetjes.

B?rt

Geplaatst door B?rt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat je doen is de radio uitbouwen en kijken wat de airco doet het kan zijn dat de radio verkeerd is aageloten.

B?rt (0), 14 jaar geleden

Wat bedoel je precies met de radio uitbouwen?

Ik zal hem loskoppelen dmv die iso-stekkertjes gewoon losmaken en dan kijken wat ie doet.

B?rt (0), 14 jaar geleden

Never mind! Het is inmiddels opgelost (denk ik). Ik heb hem nog een keer uit laten lezen en hij geeft aan dat de voeler van de buitentemperatuur kortsluiting maakt met massa..
Opgelost dus denk ik.. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.