Seat Leon: Aircopomp overleden?

Bouwjaar: 2001

Vanmorgen stapte ik in mijn Seat Leon en wilde even de ruiten ontwasemen m.b.v. de airco, maar ineens kwam er een heel hard geluid vanuit de motorruimte. Net zo'n geluid als remmen die ijzer op ijzer schuren. Toen ik de airco uitgezet had, was het geluid meteen weg. Zou dit kunnen duiden op een kapotte aircopomp?

Geplaatst door

mr2drift (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

of een slappe multiriem ...

Ivo1 0

19 jaar

De multieriem is pas vervangen en daarna vervangen door een kortere.

mr2drift 0

19 jaar

waarom door een kortere ?

Misschien is de pomp inderdaad overleden (als hij ook niet meer koelt) omdat de riem te strak staat? Ik ken de VAG blokken niet zo goed ... sorry

Ivo1 0

19 jaar

Zelfde probleem hier met'n Toledo uit 1999. Schurend geluid uit de pomp, maar het koelen werkt nog wel.

mr2drift: merk je ook vermogensverlies tijdens rijden als je'm dan aanzet? En dan bedoel ik niet het standaardverlies maar echt meer dus.

Wellicht kapotte lager oid. Maar zo'n pomp is een duur geintje.

trie 0

19 jaar

ik denk dat de pomp aan vervanging toe is. bij vw en seat komt het namelijk nog wel eens voor dat de moer van de magneet koppeling af loopt. dit heeft als gevolg dat hij los gaat liggen. na verloop van tijd door in en uit schakelen krijgen de spiebanen steeds een klap te voorduren. hierdoor slijten de spiebanenen steeds iets verder waardoor en na enige tijd geen spiebanen meer op zitten en de airco niet of bijna niet werkt.

dus dit zou je even kunnen controleren als hij er af is een nieuwe er op zetten en misschien heb je geluk en is het geluid weg.

als dit niet het geval is dan denk ik dat er niets anders op zit dan de pomp te vervangen.

hovo 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.