Seat Ibiza: Aparte brandstof problemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Ik heb al een tijdje een apart probleem. Nouja eigenlijk twee problemen maar misschien hebben ze met elkaar te maken. Voorheen begon mijn tankmeter pas te zakken bij ongeveer 270km. Nu komt er al bij 150km beweging in. Wat mijn verbruik voorheen was weet ik eigenlijk niet, maar nu is het ongeveer 1:14 (combinatie korte stukken en langere ritten). Klopt dit ongeveer? Is het misschien de tankmeter die problemen heeft? Ik heb hem laten uitlezen maar daar kwam niks uit. Volgens de dealer kan de dagteller wel eens raar doen, maar ook als ik de kilometerteller in de gaten hou kom ik op hetzelfde uit.

Het tweede (misschien gerelateerde) probleem is als volgt. Mijn auto rijdt een stuk beter als ik net getankt heb. Ik merk het vooral als mijn tank bijna leeg is en hem dan weer ga tanken. Lijkt wel feller te reageren. Als ik mijn tankdop er dan afhaal lijkt het wel of hij een beetje vastgezogen zit (vacuum?).

Alvast bedankt!

gaheris

Geplaatst door gaheris (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Haal je tankdop eens los als de tank half leeg is. Rijd daarna de auto dan net zo als bij volle tank?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.