Seat Toledo: auto schokt hevig en heeft geen vermogen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20 v

Mijn auto schokt hevig en heeft geen vermogen. Ik heb de auto al diverse malen bij de seat dealer aangeboden voor deze storing echter deze kan niks vinden, want er worden geen storingen opgeslagen. Wel zijn al een aantal dingen vervangen zoals: brandstoffilter, temperatuursensor, brandstofdrukregelaar, bougiekabels en bougie's. Maar nog steeds is het probleem aanwezig wel is het zo dat het beter is geworden ook heb ik de brandstofdruk gecontroleerd echter deze blijft in orde. De distributieriem is in 2006 vervangen. Wat zou het nu nog kunnen zijn want aan zinloos onderdelen vervangen heb ik geen zin.

Leon-toledo

Geplaatst door Leon-toledo (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Zonder storingen is dit inderdaad lastig zoeken.
Mogelijkheid 1: Rijdend uitlezen, liefst met een CO-meter aangesloten.
Mogelijkheid 2: Rollenbank met CO-meter en uitleesapparatuur aangesloten.
Op die manier moet je er achter kunnen komen wat het is.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Luchtmassameter controleren/vervangen. Oorzaker nr.1 voor zo klacht. Hij slaat geen foutcode voor op en hij zit vaak nog ruim in fabriekstolerenatie. Ik meet ze altijd met een scoop.

Leon-toledo (0) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor de oplossing maar luchtmassa meter is al eens gewisseld maar het probleem werd erger plaats van beter.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Leon-toledo]bedankt voor de oplossing maar luchtmassa meter is al eens gewisseld maar het probleem werd erger plaats van beter.[/quote]
Je zegt verwisseld. Kwam de luchtmassameter dan uit een andere auto? Zo ja wil niet zeggen dat ie ook niet slecht is. Het beste voor een echte diagnose en dat is om hem te meten.

Zie hier een voorbeeld hoe ik dat doe. Sluit hem op de signaaldraad, laat de motor warm lopen en geef dan één keer vol gas.



Dit beeld is van dezelfde motor met een nieuwe luchtmassameter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.