213 bezoekers online

Seat IBIZA 2004: auto start niet, valt soms uit (BDP?)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBZ, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 74

goeiedag mede autofanaten,

Deze dagen rijd ik al best lang met mijn seat ibiza 1.4 2004. Hierbij is al een lange tijd zo dat de auto soms niet start, maar andere dagen of momenten start hij gelijk.

als de auto dan niet start, na bepaalde tijd zie je de toeren ineens kleine tikjes omhoog geven. na een aantal seconden begint tie hoger op te lopen en kan ik het contact loslaten. nu voel ik dan de auto schudden, lijkt alsof ik hoor dat de motor op minder 'poten' loopt.

(hierbij pompend met het gas(iknow ik kan hem verzuipen niet handig maar werkt wel)) wanneer de start motor dan is gestopt (door het contact loslaten) blijft hij hangen rond de 600 tot 800 toeren. en ineens krijgt hij een dip helemaal terug naar de 200 toeren en dan ineens loopt hij stationair goed rond de 950.

toen ik hier tegenaan ben gelopen heb ik gelijk de bougies en bobines vervangen. geen vooruitgang, dus naar de dealer. Nieuwe accu er in gezet. loop ik naar mijn "gefixte" auto toe bij de garage en start de auto niet -_-. hierna niet meer terug geweest.

als iemand dit ook heeft ervaren, hetzelfde probleem en dezelfde situatie heeft gehad en of precies weet hoe en wat er aan te doen is, ben je mijn held!!!!!!!!!!!!!!!

T.C.Jansen

Geplaatst door T.C.Jansen , lid sinds 5 maanden geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door jan T PRO, 5 maanden geleden

heb je het storing geheugen al uitlaten lezen.
komt daar niks uit reinig dan de gasklep eens en laat hem op nieuw in de bassisstand zetten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.