Seat Ibiza: Auto start niet wanneer deze heet is.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo heb deze week pech gehad, auto viel plotseling uit en deed niks meer bleek dat de brandstofpomp kapot was deze heb ik laten vervangen en de andere dag weer gewoon gereden. onderweg niets aan de hand alleen toen hij stil stond en ik 5 minuten later de auto wou starten, toen deed deze het niet meer. hij starte wel maar zakte als snel weg. en deed niks meer. inmiddels zit er een nieuw luchtfilter op. en de computer is getest met uitlezen op foutmeldingen. hier kwam 0 fout uit. maar ik zit nog met probleem. wanneer de motor koud is start hij direct en is er niks aan de hand maar zo gauw hij heet is dan start hij niet meer. dus ik moet steeds wachten met ongeveer een uur voordat hij weer wil starten? Wat kan dit zijn?

Geplaatst door

cin-87 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

99% een defecte Hall-gever ofwel BDP sensor..

Controleer eens of de bougie's nog vonken op het moment dat de motor niet meer aanslaat, zo nee, dan bovenstaande controleren.

Ik neem wel aan dat de motor normaal rond draait en niet aanslaat als deze warm is, of wat bedoel je met : 'hij starte wel maar zakte al snel weg' ?

stefan84 0

14 jaar

als de auto poos stil heeft gestaan en dus de motor koud is. dan start hij gewoon en kan ik gewoon rijden. maar wanneer ik een stuk gereden heb dus auto is dan warm en dan uit zit en dan binnen 5 min wil starten dan start hij en zakt weg en daarna start hij niet eens meer.

cin-87 0

14 jaar

Controleer maar eens of de bougie's nog vonken op het moment dat hij niet meer aanslaat, als ze niet meer vonken of erg zwak ( prikjes ) dan zoek het probleem maar in de hall-gever..Als hij goed is zit deze bij jou in de ontsteking, dat ding waar je verdeelkap opzit..

stefan84 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.