Seat ALTEA XL: Climate control

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKD

Hallo,

Ik heb een probleem met de climate control. Als ik de climate control op 19 graden (op stand auto) zet (buiten is het 27 graden), blaast hij warme lucht. Ik moet de climate control dan handmatig op 16 zetten wil ik een beetje koude lucht krijgen. Het systeem is opnieuw gekalibreerd en uitgelezen op storingen. Er zitten geen storingen in het systeem. Ik heb het systeem opnieuw laten afvullen, maar het probleem blijft. De sensor die in de middenconsole zit (ik ben de naam even kwijt) is al vervangen. (deze meet de luchtstroom in het systeem.
Wie weet wat er aan de hand kan zijn?

Groeten Frank

Frank3210

Geplaatst door Frank3210 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Er zitten meerdere sensoren die de uitstroom temperatuur meten (zeker bij climatronic) en het lijkt alsof 1 daarvan niet goed meten.
Je hebt sensor verdamper en sensor voeten en sensor midden enz.
Meestal dan ook geen storing opgeslagen als er 1 verkeerde waarde doorgeeft.
Beste is met de testkast alle temperaturen van die sensoren uitlezen via de meetwaardeblokken en kijken of er 1 afwijkt.
Kan ook zijn dat de temp. regelklep niet goed werkt maar dan is er meestal wel een storing opgeslagen.

Frank3210 (0), 5 jaar geleden

Ok, dankjewel voor je antwoord! Het is wel zo (en dat ben ik vergeten erbij te zetten), dat er in het begin van een rit wel koude lucht uit roosters komt. Dit is echter na een kilometer of 3 afgelopen. Dan moet ik de climate control op handmatig zetten om een beetje koude lucht te krijgen.
Heb je misschien een idee waar ik moet zoeken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.