Seat Altea Forum

Zoek & filter binnen 221.319 topics
232 topics gevonden | Pagina 1 van 10

Seat Altea

De Seat Altea is een compacte MPV die in 2004 werd geïntroduceerd als opvolger van de Seat Toledo. De auto is gebaseerd op het Volkswagen Group A5-platform en deelt veel onderdelen met modellen als de Volkswagen Golf en de Audi A3. De Altea werd ontworpen door de Belgische ontwerper Walter de Silva en viel op door zijn moderne, sportieve uitstraling.

De Altea was leverbaar met een breed scala aan benzinemotoren, variërend van een 1.4-liter viercilinder tot een 2.0-liter turbo met 200 pk. Ook waren er diverse dieselmotoren beschikbaar, waaronder een 1.9-liter TDI en een 2.0-liter TDI met 140 pk. In 2007 werd de Altea XL geïntroduceerd, een verlengde versie van de Altea met meer bagageruimte en meer beenruimte voor de achterpassagiers.

In 2015 werd de productie van de Altea gestaakt en opgevolgd door de Seat Ateca, een compacte SUV die inmiddels een belangrijk model is geworden voor het Spaanse automerk. De Altea wordt echter nog steeds gewaardeerd door liefhebbers van compacte MPV's vanwege zijn sportieve rijgedrag, ruime interieur en opvallende design.