Seat Toledo: cockpit meters doen vreemd

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 101 pk

Ik heb een Seat Toledo 1.6i magnus uit 1999 februari dus nog het oudste model. Mijn toerenteller staat stationair op 0 toeren en gaat vanuit daar verder, de snelheidsmeter zwabbert/trilt tot de 40 km/h. Ook staat de koelvloeistof temperatuur meter (kvtm) nog net boven het witte vlakje onderaan als de motor warm is. Ik weet niet of de kvtm dat hoort te doen. Waar ligt het aan dat de snelheidsmeter zo trilt en de toerenteller niet klopt? En kan ik hier zelf iets aan doen? Hoe werken deze metertjes?

Alvast bedankt

Nick

nickvdven1991@hotmail.com

Geplaatst door nickvdven1991@hotmail.com (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nick,

Waarschijnlijk ligt je probleem in het instrumentenpaneel zelf, gezien de kuren die de meters hebben..

Je meten van de temp moet normaal gesproken mooi in het midden staan, maar dan moet wel je teller goed werken, blijft hij te koud, dan kan je thermostaat het probleem veroorzaken..

Gr Stefan

nickvdven1991@hotmail.com (0), 14 jaar geleden

oke, dan moet ik dus even het paneel zelf controleren of een andere proberen en dan kijken of het allemaal verholpen is, als de temp dan nog niet goed staat is er dus iets mis met de thermostaat?

gr Nick

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als de temp alsnog laag blijft staan tijdens een rit, dan zal de thermostaat defect zijn, hij opent dan te vroeg of blijft zelfs wat open staan.

Voor het vervangen moet je de stuurbekrachtigingspomp met beugel eraf halen anders kom je er niet aan..

Hij zit onder in de waterpomp..

Gr Stefan

nickvdven1991@hotmail.com (0), 14 jaar geleden

oke, ik zal dan eerst kijken naar het paneel en indien nodig de thermostaat aanpakken. je hoort het nog wel
bedankt voor de tips.

gr nick

nickvdven1991@hotmail.com (0), 12 jaar geleden

inmiddels een tijd geleden mijn thermostaat vervangen en de temperatuursensor, nu klopt het allemaal wel beter, alleen staat de naald tijdens de rit (snelweg) net iets over het 2e streepje, hij komt dus niet netjes in het midden te staan. de fin slaat wel in als de meter net boven het midden staat. zal dit zo kloppen of is er nu nog iets niet helemaal goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.