Seat Ibiza: elektrisch schuif/kanteldak

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb problemen met mijn elektrisch dakje, het is een Vermeulen Hollandia TVS, de schakelaar van open/dicht krijgt spanning, en schakelt deze ook netjes door maar het dakje doet niets.
Denk dus dat het motortje stuk is. Probleem is alleen dat dit motortje onder de bekleding van het dak zit, ( boven de achterbank ), weet iemand hoe ik hier bij kan komen?

Er zit wel een klein afdekkapje in de bekleding maar daaronder zit iets waarmee ik handmatig het dak open en dicht kan draaien maar dit gat is niet voldoende om de aansturing er door heen te krijgen.

Is het verstandig om de hele "hemel "los te halen of is dit een lastig karwei?

dirk pietersma

Geplaatst door dirk pietersma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

toledo (0), 17 jaar geleden

Inderdaad, de hemel moet los. Eerst achterste en misschien ook voorste handgrepen verwijderen. Daarna achterklep openen en via de achterklep tussen dak en hemel HEMEL ZO WEINIG MOGELIJK DOORBUIGEN. Met BELEID dus proberen de motor te bereiken. Deze zit met 3 bouten vast ( imbus?), losdraaien, stekker losmaken en motor verwijderen Testen op de accu, als de stroomrichting wordt verwisseld moet motor ook van draairichting veranderen. Mocht de motor goed zijn, dan kan de storing ook nog aan de scu ( computertje) liggen. Deze zit er naast.
Je kunt natuurlijk eventjes langs WEBASTO gaan in Kampen. Vlakbij Dronten. Vermeulen Hollandia is nu Webasto. Daar kun je ook eventuele vervangingsonderdelen verkrijgen.
Dronten - Kampen. Onder viaduct N50 door, bij stoplichten linksaf industrieterrein op. Weg volgen. Verderop ( 1,5 / 2 km) zit Webasto aan de rechterkant van de weg. Ook op internet vind je de locatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.