Seat Ibiza: epc en tcs lampjes aan, geen vermogen, niet boven 2000 rpm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 20 vt

ik heb seat ibiza cupra 1800 20 vt uit 2000. Probleem is het volgende, bij starten blijft het epc en tcs lampje branden, de motor loopt onregelmatig en de uitlaat klapperd af en toe. tijdens rijden totaal geen vermogen en komt niet boven 2000 rpm en 60 km/h.
uitgelen en foutcode 17967 p1559 35-00-f blijft terugkomen [ gasklephuis]. ik heb het vaker gehad, maar toen was het resetten en deed ie het weer. Is het gasklephuis nu definitief overleden ?

cuppie

Geplaatst door cuppie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja zou goed kunnen maar ook een probleem met de bedrading van het gasklephuis zou kunnen.

cuppie (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, vandaag bij de garage geweest en ze hebben hem daar uitgelezen en proberen te wissen en het gasklephuis weer in de basisinstelling te krijgen. Dit alles is niet gelukt, dezelfde foutcode komt telkens weer terug en het lukt niet om de klep in de basisinstelling te krijgen. Het gekke van alles is, is dat ik de auto daarna startte en alles liep weer als een trein ???? De monteur kon met 99 % zekerheid zeggen dat het een niet goed werkende klep zou zijn, wat dus wil zeggen dat er een nieuwe klep op moet. Hij had het er over dat de Bosch uitleesapparatuur die hij gebruikt een 'stap' verder komt dan de vagcom die ik gebruik en dat het daar door kon dat de fout nu wel gewist is. Ik heb thuis de klep los gehaald en schoongemaakt....zat aardig wat aanslag op. Opgelost is het waarschijnlijk niet, maar voorlopig rijdt de auto weer ff. Thuis weer uitgelezen en de fout stond er nog in...gewist en komt na meerdere keren starten nu ook niet meer terug. Ik kan de klep op laten sturen naar een bedrijf dat het gasklephuis miss kan reviseren. Ik wil alleen zeker weten of het de klep wel is.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Je weet het pas zeker als je de bedrading hebt gecontroleerd.
Als ik jou was zou ik gewoon een gasklep (wel met hetzelfde onderdeelnummer) van de sloop halen, zal misschien iets van rond de €50 kosten denk ik en dat is het gokken wel waard. Deze dan inleren en aankijken. Komt de storing terug dan is het de bedrading of de motor ECU en dan wordt het meten, blijft de storing weg dan heb je veel geld uitgespaard.

cuppie (0), 12 jaar geleden

Zat ik zelf ook al aan te denken via onderdelenlijn.nl al veel reacties gehad. Zit zo rond de 100 euries voor een gebruikte klep, is alleen de vraag of je dan een goede krijgt. Zal van het weekend de bedrading eerst ff checken....blijkt dat in orde te zijn dan kijk ik het nog ff aan en anders gaat er een gebruikte klep op mocht het hele circus weer opnieuw beginnen. In ieder geval tot dusver bedankt voo de input !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.