Seat Ibiza: Geen druk meer op koppelingspedaal, krijg 'm niet meer in versne

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoop dat iemand me kan helpen:)
Zonet mijn Seat gestart en tijdens het wegrijden in zijn 1 en schakelen naar zijn 2 viel de druk van mijn koppelingspedaal weg (pedaal op de grond), ging mijn auto sputteren en kon ik niet schakelen. Meteen aan de kant gezet natuurlijk en motor uit. Auto start wel (in zijn vrij) maar het pedaal blijft tegen de grond. Als ik wil schakelen dan krijg je het ' tanden-poetsen' geluid. Met de hand het pedaal naar boven geduwd, dat mocht niet baten:( Weet iemand wat het kan zijn?

nastasia

Geplaatst door nastasia (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

derkmans (0), 8 jaar geleden

kabel van t haakje aan t pedaal geschoten misschien?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Deze heeft nog een kabel voor de koppeling en het lijkt erop dat daar wat mee is idd, kabel gebroken of het zelf stel mechaniek is stuk of de kabel is losgeschoten bij het pedaal of bij de hevel op de versnellingsbak. Ook kan het liggen aan de koppeling zelf of de bediening voor de koppeling in de versnellingsbak zelf.
Een beetje garage kan binnen een paar minuten wel zien wat er aan de hand is of er in ieder geval er iets van kan zeggen.

kaleido 1 (945) PRO, 8 jaar geleden

Hevel in de bak gebroken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.