Seat Ibiza: Motor Blijft niet lopen wanneer deze koud is

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v Benzine

Hallo,

Mijn seat ibiza heeft sinds kort het probleem dat hij bijna niet wilt starten als de motor warm is. De motor blijft soms een halve seconde draaien en slaat vervolgens meteen weer af. Als je een straal gas geeft slaat hij soms moeizaam aan na 5 keer proberen. Wanneer de motor koud is en bijvoorbeeld een dag stil heeft gestaan is er niets aan de hand.

Ik heb de auto nu een paar maand en 500 kilometer terug is de distributieriem vervangen.


IK heb hem uit laten lezen maar over dit probleem kan niets gevonden worden. Kan dit met de startonderbreking te maken hebben of iets dergelijks?

Gr. Gerben

gerbenhz

Geplaatst door gerbenhz (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou hem eerst even laten uitlezen en kijken of en welke storingen erin staan en deze hier melden en aan de hand daarvan verder kijken.
Anders zijn de optie's nog een vervuild gasklephuis of de motor temperatuursensor of de egr klep die onjuist werkt.

Als hij eenmaal loopt, loopt/rijdt hij dan ook gewoon goed?
Is het zomaar ontstaan of bv na het vervangen van de distributieriem?

gerbenhz (0), 9 jaar geleden

Als de motor eenmaal loopt is er niets aan de hand. Toen we de auto hebben uitgelezen was er wel iets met een sensor bij een vuil klepje, maar volgens mij was dit een uitlaatklepje. IK zal morgen even kijken wat de storing precies was.

Nadat de distributieriem is vervangen heb ik eerst een paar kilometer gereden zonder problemen, maar sinds kort vertoont de auto dit probleem.

gerbenhz (0), 9 jaar geleden

De foutcodes zijn 16785, Uitlaatgas Recirculatie onvoldoende doorstroming waargenomen, permanent. en de andere foutcode is 16955, Cruise control/rem schakelaar circuit storing, Intermitterend. Ik weet niet of iemand hier meer aan heeft?

vr. gr. Gerben

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Bij de foutmelding 16785 is de eerste verdachte de egr klep zelf die stuk is maar waarschijnlijk zit het pijpje die onder en naar gasklephuis gaat ook dichtgekoold op de plek onder gasklephuis, dit kan je doorprikken nadat je gasklephuis hebt verwijderd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.