Seat Alhambra: geen ontsteking meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0 i

Vanmorgen bij het starten sloeg de motor even aan om vervolgens af te slaan en met geen mogelijkheid weer aan de praat te krijgen.
Heb vanavond even verder gekeken. De bougies krijgen geen vonk. Brandstof krijgt hij wel want hij stinkt uit de uitlaat naar onverbrande benzine.
Waar kan ik iets meten of kijken om het probleem te lokaliseren en in hoeverre kan bv. de startblokkering er mee te maken hebben. Met de reserve sleutel start hij ook niet. Bij sommige auto's kan je zelf een storings code uitlezen kan dit bij de alhambra ook?
Wie kan mij tips geven. Ben zelf altijd wel aan het sleutelen aan mijn oude morris mini de luxe uit 1972 wat zo lekker makkelijk is en kan dit soort problemen dus niet uitstaan.
Gr. Melcher

melcher

Geplaatst door melcher (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

De bobine's gaan weleens stuk. Advies om een orginele te kopen, anders kan je nog wel rare storingen krijgen.

melcher (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tip Alexander. Heb een nieuwe bobine gehaald en er in gezet en het was starten en lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.