Seat Alhambra: Koplamp, sierstrip/grille losmaken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ik wil een koplamp vervangen, maar hiervoor moet de sierstrip/grille tussen de bumper en de koplampen worden verwijderd. Ik weet echter niet hoe dit moet (zonder 'm stuk te maken...).
Ik heb de schroeven aan de buitenzijde van de strip (onder de richtingaanwijzers) los, maar de strip/grille lijkt verder nog op 4 punten vast te zitten. Hij zit nog vast aan de onderkant van de koplampen zelf en nog op twee punten meer in het midden. Dit lijken een soort klikverbindingen, maar tot nu toe heb ik nog niet ontdekt hoe dit werkt. Weet iemand misschien hoe ik de strip nu verder los krijg?
Alvast bedankt!
Groeten,
Jan

Jankroon

Geplaatst door Jankroon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bentley66 (0), 14 jaar geleden

Dat zit er gewoon ingeklikt, voorzichtig met een dun lang schroevendraaier dat witte bevestigingsstukje van de zijkanten naar binnen duwen en de onderste naar boven duwen, dat zou je 2x moeten doen als het goed is en dan de gril zelf van boven de eerste 2 schroefjes ook los halen En de gril kan je dan voorzichtig aan de onderkant van de koplamp vast pakken en rustig aan trekken. Dit was bij een Inca het geval en als ik het me goed herinner maar weet het niet zeker was het bij de Alhambra ook zo.

Jankroon (0), 14 jaar geleden

Hallo Bentley66,
Bedankt voor je reactie en het klopt inderdaad dat íe aan de voorzijde zit vastgeklikt, 2 plaatsen in het midden en aan de onderzijde van de koplampen.
Ik had zelf echter ook al de bumper verwijderd, maar dat bleek achteraf inderdaad dus niet nodig.
Mvrgr,
Jan

Bentley66 (0), 14 jaar geleden

Hoi, fijn dat ik je heb kunnen helpen. Als je nog meer vragen hebt kun je ze gerust stellen. Succes en fijna avond.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.