Seat Altea: Geen ventilatie/airco en verwarming bij climate controle Seat Al

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Na ongeveer een uur gereden te hebben geeft de climate controle van de Seat Altea geen lucht meer, je hoort de ventilator nog wel lopen. Er is alleen koude lucht bij de voeten van de passagier. Aan/uitzetten en/of overschakelen van automatisch naar economic van de climate controle helpt soms heel even (maar valt daarna snel weer uit), maar meestal helpt het helemaal niet.
Gebruik je de auto de volgende keer weer, dan functioneert de climate controle zonder problemen.

De auto heeft al aan de computer bij de Seat dealer gestaan, maar er is geen foutmelding mbt de climate controle.

Wat kan dit zijn ???

richardr66

Geplaatst door richardr66 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Je bedoeld dat hij geen warme lucht meer geeft terwijl je dat wel hebt ingesteld?
Zoja dan is er 1 van de tig (denk 4 of 6) temperatuursensoren stuk, deze zal dan hoogstwaarschijnlijk teveel graden aangeven waardoor je kachel de temperatuur omlaag gooit en dus koude lucht gaat geven.
Met de testkast kan je elke temperatuursensor testen en zien welke temperatuur ze aangeven, als er 1 stuk is dan zie je verschil met de andere sensoren.
P.S. Als 1 van deze sensoren verkeerd aangeeft dan heb je 9 van de 10x geen storing in het systeem staan.

richardr66 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Deze zomer met de airco geen koude lucht (dus warm en benauwd in de auto) en nu geen warme lucht.

Het probleem is dat de auto na +/- 1 uur gebruik totaal geen lucht geeft. Zowel geen koude als warme lucht. Het lijkt wel of alle kleppen dicht staan. Alleen bij de voeten bij de passagier voorin blaast hij dan koude lucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.