Seat Ibiza: ibiza 6k2 rechts voorwiel staat scheef van boven naar buiten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi 50kw

hallo,kan iemand mij helpen met het volgende:

rechter voorwiel staat scheef van seat ibiza 6k2 2000,heb de 2 bouten van de veerpoot onderaan al losgemaakt,maar krijg het wiel niet recht gezet?

grts gummy

gummy

Geplaatst door gummy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Gummy , als het wiel al voor het oog scheef staat is er meestal wel meer aan de hand.
Heb je de auto pas gekocht? Of heb je een ongeluk gehad?
Laat hem in iedergeval eerst even uitlijnen , als de auto op de brug staat , kan je meestal ook beter diagnose stellen.

gummy (0), 14 jaar geleden

hallo maarten,
heb de auto juist gekocht,maar ik denk dat er een schroefset onder stond en de vorige eigenaar er andere veerpoten heeft opgezet voor de verkoop.kan het zijn dat de wielflens krom is of dat er verkeerde veerpoten onder staan?

grts gummy

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Gummy,

Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar een stoeprand over het hoofd gezien..Als het voor het oog al scheef staat, zal op zijn minst de draagarm krom zijn, misschien ook nog de stuurstang die niet meer 100% recht is..

Heb ook al meegemaakt dat de naaf waar het lager inzat krom was, dat was natuurlijk niet met het blote oog te zien, maar dat was wel gekomen na een flinke klap tegen de stoeprand aan..

Die 2 bouten bij de veerpoot is voor te stellen als hij uitgelijnd word, zou eerst achterhalen waar het probleem zit, spullen kopen en monteren, en als laatste laten uitlijnen, als je dat niet doet, kan hij zenuwachtig gaan sturen en je banden slijten dan hard of lopen van binnen / buiten af..

Gr Stefan

gummy (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Het was inderdaad de naaf die dat krom is,heb een occasie geplaatst en de wagen laten uitlijnen en alles staat nu perfect.bedankt voor de snelle reactie

grts gummy

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedbck!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.