Seat Toledo: Inhouden + onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8-20V-125PK

Probleem dat ik sinds een paar weken bij deze auto heb is dat hij onregelmatig stationair loopt (niet overdreven maar niet zoals het zou moeten) en inhouden tijdens accelereren. Heb auto uitgelezen en geen foutcode gevonden. Lamdasonde heb ik ook zo goed als uitgesloten want als ik deze afkoppel doet hij hetzelfde. Luchtmassameter verdenk ik niet want vanaf ca. 3500toeren houdt hij niet meer in. Iemand een idee. Auto heeft nu 108.000km gelopen.

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ID (0), 17 jaar geleden

Soortgelijke storing gehad. Het lijkt of de motor niet op alle cilinders loopt.

Inspuiting(injectors) (laten)reinigen is de eerste stap.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad net alsof er een cilinder overgeslagen wordt. Zijn deze zelf te reinigen of beter bij dealer laten doen?

ID (0), 17 jaar geleden

Ik heb het door een dealer laten doen omdat het spruitstuk gedemonteerd moet worden om er makkelijk bij te kunnen. Dealer kan ze ook testen na het reinigen.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Auto is afgelopen week 1dag bij dealer geweest, heeft niks kunnen vinden. Klant heeft een flesje injectiereiniger gekregen en het advies wat pittiger te rijden. Men heeft dus niet de injectors gedemonteerd/schoongemaakt. Binnenkort maar even een uurtje duitse autobaan gaan rijden wanneer de reiniger bij de benzine zit.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou, auto is 2x bij dealer geweest, niks gevonden. Het idee is er wanneer er injectiereiniger bij de benizne zit hij beter loopt (kan ook tussen de oren zitten natuurlijk). Verschillende soorten en merken benzine getankt, ook geen verschil. Verder is auto al 2x bij de Bosch service in Duitsland geweest, ook niks kunnen vinden, wel bougis vervangen maar nog steeds niet opgelost. Nu wil ik de auto rijdend gaan uitlezen met vag-com, dit doe ik vaker bij diesels om luchtmassameter te controleren. Weet iemand in welke groep de luchtmassameter bij een vag benzine auto zit? Het onregelmatig stationair is wel wat minder geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.