Seat Toledo: vreemd geluid

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 cl

hallo daar,

ik zit met een probleem.er zit een raar geluid ergens in de auto een soort van brom hij doet dit in zijn vrij of stationair niet alleen bij het rijden.
als ik naar rechts stuur lijkt dit geluid iets te verzwaren.ik weet niet of dit volgende er iets mee te maken heeft maar als ik stil sta met de motor aan en ik draai aan mijn stuur hoor ik ook een gezoem dit doet ie zowel naar links als naar rechts.dus op het moment dat ik ga rijden met de auto komt er een brom te voorschijn echt mega irritant,ik denk niet dat het in de motor zit want stationair heeft hij dus nergens last van.kan iemand mij eindelijk verlossen want ik zoek me wezenloos.

jamie

Geplaatst door jamie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zou je versnellingsbak kunnen zijn (eenvoudig uit te sluiten door hem tijdens het rijden in zijn vrij te zetten)
zou een defect wiellager kunnen zijn (als je hem zo goed hoort moet dat met opbokken en met de hand draaien goed hoorbaar zijn.)
als de auto is uitgerust met airco ook dit uitsluiten door de airco uit te schakelen (als de pomp defect is en je schakelt hem uit dan moet het geluid weg zijn)

en wat ook nog kan is een stel zwaar gecupte banden... dit kan je controleren door met je hand over het loopvlak van de band te gaan en te voelen of deze vreemde onregelmatigheden heeft.


mvg en suc6

jamie (0), 17 jaar geleden

vriendelijk bedankt voor je reactie,

het is niet me versnellingsbak want als de auto rijd en ik zet hem in ze vrij blijft het geluid het is dus puur als de auto beweegt oftewel rijd als hij het heeft.de wielager heb ik ook al aanged8 als ik de autoband eraf haal en ik draai met de hand dan hoor ik een soort geluid het lijkt wel een soort lucht belletjes of zo dat doet hij als ik naar links draai en dan meteen naar rechts op het punt dat hij naar rechts staat komt het geluid er vlak achteraan zou dit dan een wielager kunnen zijn en kan een wiellager ook effect hebben op dat stuurbekrachtegings geluid.

jamie (0), 17 jaar geleden

met draaien bedoel ik niet de band ronddraaien want als ik dat doe hoor je niks het is puur als ik echt naar links duw en dan terug trek naar rechts dezelfde beweging die je banden maken als je het stuur draait dan hoor je het vlak na dat je op het uiterste punt rechts bent aangekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.