Seat Cordoba Vario: Kachel problemen bij verkeerde buiten temperatuur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

de weergave van buitentemperatuur gaf tijdens de koudere periode in het voorjaar, met een buiten temp. van enkele graden onder nul, temperaturen op de boordcomputer aan van +/- min 30 graden hierdoor werd de kachel super actief om het verschil binnen/buiten te compenseren met als gevolg sauna temperaturen in de auto er was alleen met ramen open enigszins comfortabel te rijden.
Heeft iemand kennis van dit probleem en wat is een mogelijke oplossing (volgens de verkoper van de auto is dit een bekend probleem maar is er niets aan te doen???????)

klaroet

Geplaatst door klaroet (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

buitentemperatuursensor vervangen en je probleem moet opgelost zijn. mvg

klaroet (0), 18 jaar geleden

een reactie op het antwoord van "blijegeit" de sensor "schijnt" nu goed te werken, geeft bij hogerer temperatuen ongeveer bij benadering de buiten temperatuur weer, de sensor is nog niet vervangen.
Speelt dit probleem alleen bij lagere temperaturen en het probleem zoals het zich voordoet is dit 100% oorzaak sensor??
BVD

dupl-u-28278-5dd149e159ca3+Drrrrkkk (0), 18 jaar geleden

Nee, ik had hetzelfde probleem, maar dan net andersom; enkele weken geleden was het erg warm buiten, maar de buitentemperatuurmeter gaf vrolijk aan dat het -12 was (1x zelfs een recordje gehaald van -38 !!!).
Nu geeft deze helemaal geen signaal meer... dus ook geen verkeerd signaal, waardoor de airco weer werkt.
Ik geef toe, dit is dus niet een echte oplossing, maar het ging me te ver om voor zoiets lulligs naar de garage te gaan... wordt wel een keer bij een beurt vervangen ooit. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.