Seat leon: knipperlicht blijft tikken

Bouwjaar: 2001

Vaak na het gebruik van mijn knipperlicht blijft deze tikken, of hij gaat zomaar spontaan tikken. De knipperlichten gaan dan niet branden alleen het relais wordt aangesproken. De alarm licht schakelaar is reeds vervangen (hier zit het knipperlicht relais in). Nu wil ik mijn schakelaar na gaan kijken die in het stuurhuis zit. Volgens mij moet hier het stuur er voor af. Kan dit zonder problemen te krijgen met de airbag? Is het waarschijnlijk dat de schakelaar defect is?

john.wisker

Geplaatst door john.wisker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

weet je wel zekker dat het je knipperlicht reale is is het neit het rela van je achter ruitenwisser (als je die heb) of een andere rela?

gr tijne

john.wisker (0), 19 jaar geleden

tijne, het is niet het knipperlicht relais (wat trouwens in de alarmlichtschakelaar zit) die is n.l. al vervangen.

tijne (0), 19 jaar geleden

dan zou je eerst is moeten gaan uit zoekken wat het wel is toch?

of heb ik het verhaal nu verkeert gelezen?

gr tijne

john.wisker (0), 19 jaar geleden

Dat klopt maar als het niet het knipperlicht relais is, dan moet het wel in de schakelaar zitten toch? Ik wil kijken of de schakelaar uit elkaar kan zodat ik deze na kan kijken op beschadiging of vuil.

tijne (0), 19 jaar geleden

maar weet je zekker dat het je knippel lichten zijn die blijven tikken is het niet iets anders dat tikt want als het reale al is verangen kan dat het niet zijn en hoe werkt jou systeem krijg je eerst de schakelaar en dan het reale of krijg je eerst de reale en dan de schakelaar?

maar in alle gevallen als het reale tikt zouden de liochten ook aan en uit moeten gaan en dat doen ze niet zeg jij toch?

dus dan denk ik dat er iets anders aan de hand is.
een andere rela van de achter ruitenwisser of van de brandstof pomp of van de achter ruit verwarming.

gr tijne

john.wisker (0), 19 jaar geleden

Nee het geluid komt duidelijk uit het relais wat in de alarmlicht schakelaar zit. Indien je je knipperlicht schakelaar op het stuur beweegt dan gaat eerst dit relais tikken en als je de schakelaar door drukt dan gaan ook je knipperlichten aan.

Riesjaar (0), 19 jaar geleden

Het is heel zeker de richtingschakelaar aan het stuur.
Ik heb om de zelfde reden diverse keren deze schakelaar vern.
De airbag, het stuur en de kapjes om om de schakelaars moeten los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.