Seat Ibiza: Koelvloeistof bijvullen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v AUA

Toen ik vandaag mijn oliepeil controleerde zag ik dat het niveau van de koelvloeistof een stukje onder de MIN streep stond; geen idee hoe lang dit al zo is. Nu vroeg ik
me af wat voor koelvloeistof ik moet gebruiken om het bij te vullen. Er zit nu roze/rode vloeistof in. Op het werk zag ik wel een can met groene koelvloeistof staan; heeft
dat andere eigenschappen?

Alvast bedankt!

gaheris

Geplaatst door gaheris (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pascalv (0) PRO, 12 jaar geleden

g12 of g12+ moet er in

gaheris (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Maakt het uit of ik G12 of G12+ (weet het verschil niet) erbij doe, aangezien ik niet weet wat er nu precies in zit (anderhalf jaar terug heeft de Seat dealer er wat ingedaan bij het vervangen van de distributieriem/waterpomp/etc) ? Morgen even bij de Halfords kijken of ze wat hebben.

edit: Op de site van de Halfords (http://www.halfords.nl/shop/auto-onderho... vind ik koelvloeistof met het kenmerk: "Voldoet aan Volkswagennorm: TL-VW 774 C (G12+)". Alleen kwam ik elders tegen dat TL-VW 774 C = G11, en TL-VW 774 F = G12+. Begin toch te twijfelen of ik niet beter even langs de garage kan gaan.

pascalv (0) PRO, 12 jaar geleden

als je g12+ neemt zit je altijd goed , dat kan bij g11

pascalv (0) PRO, 12 jaar geleden

en g12

gaheris (0), 12 jaar geleden

Bedankt pascalv,

Heb er een klein beetje G12+ bij gedaan en tot nu toe is het niveau nog prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.