Seat Ibiza: Koppelingskabel, ibiza

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Hallo,

mijn ibiza heeft voor nogal wat problemen gezorgd. De koppelingskabel is al enkel malen afgebroken. Steeds als de anwb het repareerde was erna het koppelingspedaal heel soepel in te drukken, de kabel was vrij los werd mij verteld, terwijl af fabriek de kabel te strak gespannen wordt en daardoor snel breekt, algemeen bekend probleem bij dit type naar het schijnt.
Nu heb ik wederom ellende, bij indrukken van de koppeling blijft de auto rijden, tevens gaat het moeilijker dan voorheen om hem in te drukken.
Garage opperde om motor eruit te halen (???) om te kijken wat het is, kosten 250 euro.. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het ingewikkeld is even zelf naar een kabeltje te kijken/af te stellen. Graag wil ik mij in mijn mening gesteund zien en evt wat tips te krijgen alvorens "eronder te kruipen"
Dus wie kan me helpen met wat nuttige info?

Alvast bedankt,

Albert

Abbert

Geplaatst door Abbert (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Bij een Ibiza die ik had was het probleem dat de gaffel (waar de kabel aanzit en die het koppelingshuis in gaat) losgescheurd was. Daardoor kreeg je de koppeling niet goed meer vrij, waardoor hij ook steeds moeilijker ging schakelen.
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.