Seat 0: Krakende koppeling Seat Ibiza

Bouwjaar: 2007

Mijn Seat Ibiza (108000 km op teller) heeft een nogal krakend koppelingspedaal. Het gebeurd ook dat door dit kraken (en dus stroever lopen), de koppelingsplaten niet aangrijpen en het dus een rommelig optrekken wordt. Gierende motor en schokken als gevolg.
Ik ben met dit probleem al meerdere keren naar de dealer geweest maar ik heb het idee dat het daar bij een beetje smeren en invetten blijft.

Enkele vraagjes:
- denken jullie dat bijv. een nieuwe koppelingskabel helpt? Dat er bijv. door rafels aan de huidige kabel, het koppelen stroeft?
- als ik e.e.a. wil invetten, waar kan ik dit dan het beste doen?
- denken jullie uberhaupt dat het daar ergens vandaan kan komen OF kan het ook iets anders dan die kabel zijn (koppelingspedaal misschien wat kraakt?)?

Ik hoor het graag.

Gr. Jan

JanvC

Geplaatst door JanvC (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

jan als deze wagen nog een kabel heeft dan kan het zeker daar in zitten.
anders ga je toch aan het bedaal denken .

groetjes jan.

JanvC (0), 16 jaar geleden

Ja, deze auto heeft volgens mij een kabel. Tenminste, als ik op de bak kijk, zie ik daar de kabel die het hefboompje bedient.
Jij denkt dat in die kabel het probleem zit?

Gr. Jan

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

ja jan daar ga ik van uit want dat komt met de kabels nog al eens voor .

groetjes jan.

Ectholian (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, bijna. Bij mij schokt hij niet, maar poetst hij zijn tanden bij het schakelen naar de achteruit, en krijg ik hem soms amper in de 1e. Gisteravond ging elke versnelling moeizaam!

Nieuwe koppelingskabel heeft niet geholpen. Strakker stellen helpt tijdelijk maar lijkt me niet de oplossing. De garage had het er over dat er iets met een kogel droog zou zijn en dat dat gesmeerd moet worden, kost zo'n 5 a 6 uur. Verhaal heeft mijn vriendin te horen gekregen dus weet het fijne er niet van, maar dat hoor ik vandaag nog als het goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.